Mijn verhaal

Een passie voor wandelen.

Ik ben Patricia Cuelenaere. Ik wandel sinds 2008. In dat jaar zijn mijn man en ik begonnen in Pieterburen aan het Pieterpad. We hadden er al veel goede verhalen over gehoord. Sindsdien zijn we blijven lopen. Het wandelen laat ons niet meer los, als een virus waarmee je wordt besmet. Eerst het Pieterpad, daarna het Pelgrimspad, het Krijtlandpad en in 2018 zijn we gestart aan het Marskramerpad in Bad Bentheim. In 2019 en 2020 hebben we het Marskramerpad gelopen, vervolgd vanuit Hoenderloo naar de kust op Scheveningen.
In 2021 hebben we de water wandel wereld routes in Limburg gelopen. Inmiddels zijn we ook gestart met toerfietsen.

Vogelvrij wandelen
Wandelen betekent voor mij vrijheid ervaren: los van de agenda, het horloge. Midden in de natuur staan, ervan genieten. Mensen ontmoeten, het is alsof je er een familie bij krijgt. Iedereen praat met elkaar. Wandelen draait om loslaten, rust, natuur, cultuur. Elke wandeling is weer een avontuur.

Mooiste wandelervaring
Onze wandelreis richting Rome in de zomer van 2017, 1250 km gewandeld in drie maanden. Drie maanden samen wandelen met de rugzak. Ik had geen idee dat ik dát kon! Lopen door Duitsland, over de Alpen door Oostenrijk en Noord-Italië tot Merano. Terugkomen bij jezelf. Soms tot tranen toe geroerd omdat het landschap zo’n indruk op je maakt. Met de seizoenen meelopen door prachtige alpenweiden. Elke dag het gevoel hebben in The Sound of Music te lopen. Geweldig, wat een groot geluk, wat een zegen een mooie wandeltocht samen met je man in een geweldig mooi voorjaar en zomer.

Nooit weer
De zoveelste hoge berg zien en denken dat je op een route even om kunt lopen. Niet doen, gewoon de route volgen. Weliswaar is het dan kilometers steil lopen, voetje voor voetje. Maar het is uiteindelijk de kortste weg ondanks alle inspanning. Als je dan eenmaal op de top staat, een super ervaring!

Voor de toekomst
In de toekomst wil ik alle langeafstandswandelpaden (LAW) in Nederland lopen. En over een aantal jaren in 2023? opnieuw een aantal maanden lopen: vanuit Noord-Italië de reis naar Rome vervolgen over de Oostelijke – en vervolgens de Westelijke route. Ook LAW in  Schotland (West Highland Way) en Noorwegen (Olav pad) staan hoog op het lijstje.

Beginnen is winnen! Bel mij of e-mail mij info@p2cmanagement.nl

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close